23 Jan 2013

Tomato rosemary Linguini

I love Italian food and i'm always creating new combinations. This one is a mix of a few ingredients i had leftover from my last shopping.
 Little tip how to get the pasta al dente: remove the pasta 1 minute before the recommended time and give it a quick rinse with cold water.
Adoro comida Italiana, e estou sempre a criar novas combinações. Este é uma mistura dos ingredientes que me restaram da minha ultima ida ao supermercado. 
Um pequeno truque para pasta al dente: tire a massa 1 minuto antes do recomendado no pacote, depois de escorrer passe logo por água fria.



/> Ingredients for 4x:


1 package Linguini
1 pacote Linguini 

660 ml of a good tomato pulp
660 ml de boa polpa de tomate

16 Padron peppers
16 pimentos padron

2 soup spoons of Bison grass flavoured vodka
2 colheres de sopa de bison grass flavoured vodka ( fácil de encontrar em qualquer supermercado)

2 Mozarella di Bufala Cheese
2 queijos mozarella di bufala

1 onion
1 cebola

2 bay leaf
2 folhas de louro

3 small rosemary sticks
3 ramos pequenos de rosmaninho    

1 tea spoon Oregano
1 colher de sopa de oregãos


2 soup spoons olive oil
2 colheres de sopa de azeite

bit salt & pepper
 Sal & pimenta qb.





Sauté the chopped onion along with the leaves of rosemary, bay leaf, oregano and chopped garlic in a large frying pan. Then place the tomato paste and fry it over medium heat, add the vodka and let it cook for a bit more 
  In a separate frying pan put a little olive oil and start frying the padron peppers until they have a little crust, ceep turning them so they dont burn on one side.
   Cook the pasta al dente in abundant water (do not forget the al dente tip!). While the pasta cooks cut the cheese into squares not too small. Once you have drained the pasta add it to the frying pan with the tomato then add the Mozarella and give it a good and gentle mix.
    Serve in individual plates and decorate with the padron pepper curt in 2. Season with salt and Pepper and it's ready to serve. 





Aloure a cebola picada juntamente com as folhas de rosmaninho, o louro, orégãos e o alho picado numa frigideira larga. De seguida coloque a polpa de tomate e deixe fritar em lume médio. Junte a vodka e deixe apurar.
 Numa frigideira à parte ponha um fio de azeite e os pimentos padrón até ficarem cozinhados, junte flor de sal quando estiverem prontos
  Cozinhe a massa al dente em agua abundante ( não se esqueça da dica que lhe dei em cima para ficar al dente!)  Enquanto a massa coze corte o queijo em quadrados não muito pequenos. Depois de escorrida a massa junte-a ao preparado de tomate que está na frigideira  com a mozarela e misture-a cuidadosamente. 
   Emprate a massa e decore os pimentos cortados em estrela deixando o calo na ponte. Tempere com pimenta e está pronto a servir.





No comments:

Post a Comment