7 Feb 2013

LIGHTLY CURRY SPICED CARROT CREAM SOUP


1kg carrots
4 leeks
1 onion
4 cloves of garlic


1 dessert spoon of curry 
1 bunch of cilantro
mascarpone

pepper


1 kg cenouras
4 alhos franceses
1 cebola
4 dentes de alho
1 colher sobremesa de caril
1 ramo de coentros
queijo mascarpone
pimenta



Peel the carrots and cut into slices. Do the same with the leek and reserve. Cut the onion into quarters and slice the ​​garlic (not too thin). Put the vegetables, garlic, onion, curry powder and coriander (leave some to decorate the dishes) in a pan with olive oil, wrap it and let it cook on medium heat (do not add water, vegetables release water in this case). When they are sauteed add water to cover (not much!) the vegetables. After 15 minutes add the same amount that was added and let it cook. When everything is cooked mash everything well. Serve on deep plate and add a tablespoon of mascarpone and garnish with a cilantro leaf and a little pepper. Bon Appétit!
Tire a casca das cenouras e corte em rodelas. Faça o mesmo com o alho francês e reserve.  Corte a cebola em quartos e os alhos em rodelas não muito finas. Coloque os legumes, os alhos e a cebola num tacho com azeite, o caril e os coentros  (deixe alguns para decorar os pratos) envolva tudo e deixe refogar  em lume médio. ( não acrescente água, os legumes libertam água neste processo). Quando estiverem refogados acrescente água até cobrir ( e não muito! ) os legumes. Depois de 15 minutos acrescente a mesma quantidade água que colocou inicialmente e deixe cozinhar. Quando estiver tudo cozinhado triture bem tudo. Sirva nos pratos , coloque uma colher de sobremesa de mascarpone e decore com uma folha de coentros e um pouco de pimenta. Bon Appétit!

1 comment:

  1. Tus recetas son de auténtica chef! Viendo tus deliciosos platos dan ganas de ponerse a cocinar. Tu pastel de manzana me encantó! Enhorabuena!!! Un saludo!

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